Wednesday 30 March 2016

Syksy on tulossa

Sunnuntaina heräsin aikaisin. Kirkkopäivä. Ropa oli koko edellisen päivän kiskonut mua mukaan. En luvannut. Mutta  ahdistuin silti. En halunnut. Päässä pörräsi sata mehiläistä  tekemättä hunajaa ja vartaloa ravistutti. Selvisin, sain synninpäästön, etten lähtenyt, etsin suomalaisen luterilaisen pääsiäispäivän messun ja luin tekstit. Ropa ja muksut tulivat kotiin. Sain kutsun naapuriin, nappasin raamatut (suomi+englanti) mukaani kera messun muistilistan. Ovella henkeni meinasi salpaantua ja paniikkikohtaus lähestyi. Paikalla oli vieras! Minä räsyisissä kotivaatteissa, kaikki muut parhaimmissaan. Hiki valui ja mehiläiset olivat hysteerisiä. Sopivan hetken tultua pakenin.

Maanantaina Ropa oli lähdössä kirkolle ja tuli sanomaan heipat. Yhtäkkiä heitti lets go ja sydämeni meinasi hypätä rinnasta ulos. Sekunnin murto-osassa olin patjan sisällä kovasti kieltäytymässä. Lets go oli vitsi, mutta kroppani ei sitä sellaiseksi tunnistanut. Huh, mutta selvisin!


Mainittakoon, että olen hyvä esimerkki erityisherkästä (uhh mikä sana) ihmisestä.  Onpa diagnooseissa vilahtanut epävakaa persoonallisuuskin. En tiedä mitä sille kävi vai onko se vielä Suomessa olemassa. Samapa tuo, koitan elää itseni kanssa niistä huolimatta.

Syksy tuloillaan ja mä etsin uimapukua.

5 comments:

  1. Loytyyko sielta ihan suomalaista kirkkoa tms?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm. Enpäs tiiä, pitääpä tutkia.

      Delete
    2. Hmm. Enpäs tiiä, pitääpä tutkia.

      Delete
  2. Ah, oliha sulla näitä postauksia!
    Jotenkin päädyin siihen missä oli vain ilmoitus tästä uudesta blogista ja kiitos linkin, kävin myös pikaisesti katsomassa mitä vanhasta löytyy ja sanoin jo siellä mutta sanon täälläkin että älä poista sitä - ainakaan vielä. Jumalattomasti kiinnostavia juttuja joiden lukemiseen menee tovi jos toinenkin.

    ReplyDelete
  3. Lue rauhassa, se kyllä pysyy siellä, kum eihän mun sinne tarvitse mennä kurkkimaan. Aika yleisellä tasolla siellä kirjoittelin kuitenkin, enemmän tavoista täällä jne. Nyt on tarvetta vähän toisenlaiselle..

    ReplyDelete