Sunday 3 July 2016

Suvun mummoja. Edes osa


Miehillä muistelotilaisuuden omat aamuseremoniat menossa nurkan takana.


Nyt väsyttää, tosin nukutusvaihe meni taas jo ohi. Ehkä tuolla jääkylmällä suihkulla oli jotain tekoa asian suhteen. Olo keveni myöskin rahasotkun osalta vähän, vihdoin onnistuneesti raha saatu sähköisestä muodosta ulos. Vuokra maksettu, vuokranantaja lupasi korjata keittiön ongelmakohdat ja laitattaa vihdosta viimein laatat tuohon makkarin kylppäriin. Toivon ainakin! Vaikka tuntuukin hölmöltä kysellä asiasta, kun takaraivossa huutaa tieto, että muutto on ajankohtainen ihan koska tahansa.

Huomenna pitäisi taas raahautua toimistolle. Tänään olin kirkossa, mutta 80 % ajasta kirjoitin vain omia ajatuksia ylös ja pitelin toista korvaa, kun melutaso oli taas varsin korkea. Resonoi korvassa ja aivossa. Mutta saatiinpa musta puristettua kaksi lausuntoakin ulos, ensin raamattuoppitunnilla (sain pienet aploditkin, vaikka en ollut yhtään jaksanut seurata keskustelua, kun se on siis shonaksi ja mua vaan väsytti, joten kai se meni ihan ok) ja sitten luvattiin Ropan kanssa ostaa kirkolle vessapaperia (heh) ja Ropa pisti mut asiasta infoamaan. Ja kieli solmussa hienosti väänsin Mrs Mponda Mai Mpondan sijaan. Tarkoittaa siis samaa asiaa, mutta se vaan kuulostaa niin hassulta sanoa Mrs, kun ihan kaikki on aina Mai. Niinkuin minä oon Mai Makaza. Anyways, noloutti vähän, hilpeytti enemmän.

Pakolliset sääasiat:

Oli kolean oloinen päivä, mulla oli pitkähihainen ja villapaita, eikä juurikaan ollut kuuma. Kaupassa pyörittelin sisäisesti silmiäni valkoisille nuorukaisille, jotka kulki shortseissa ja topissa, jotkut ilman kenkiäkin. Oliko niillä tosiaan niin kesä? 

Päivän ylin 19 C RF 21 C (kyllä se vaatii villapaidan! :D)
Yön alin 7 C RF 5 C (mutta kova tuuli)
Nyt 10 C RF 8 C
Tuuli 11 kmh SE
Kosteus 100%  (häh?)
Näkyvyys 16 km
Pilvipeite 35%
Ilmanpaine 103.2 kp
Aurinko nousi 6:27
Aurinko laski 17:33

3 comments:

  1. Minkälaiset hinnat siellä on... ruoka, asuminen, bensa ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ruoka.. Hmm, ihan perusjutut, kuten maissijauho, ruokaöljy, liha, vihannekset ja kasvikset, on edullisia, mutta maitotuotteet on kalliita. Asuminen.. ghettoalueilla eli tiheään asutuilla alueilla huoneet (pieniä, hyväkun mahtuu sänky, ja siellä kuitenkin asuu koko perhe. tai sitten seinät on pahvia ja katto peltiä) on 30-50 usd. Tällä meidän alueella hintaa per huone on n. 100 usd eli kun nyt oon miettimässä kaksiota, niin ylärajana mulla on 200 dollaria. Bensa on about samoissa hinnoissa Suomen kanssa, tai niin muistelen veljen maininneen. Koitan muistaa pistää merkille huomenna, kun muutamankin huoltoaseman ohi tulee kuitenkin mentyä.

      Delete
  2. Mulla on 600e vuokra, tässä, oot varmaan nähnyt kuvia..? MUTTA, sähkö sisältyy vuokraan, olis talvella kauheet laskut sähköstä, kun lämmitys sillä.. ei paha vuokra hirsitalosta Hesassa :-D

    ReplyDelete