Thursday 19 May 2016

Sähkösäätöä.

Ensin iski shokki kun sähköt hajos, oli poissa 5 päivää, kun vuokranantaja ei suostunut myöntämään, et hänen vika. Nyt on sit shokki, kun sähköt taas toimii, että mitenkäs päin tässä pitäis olla, mihin toimintoihin sitä sähköä käytettiinkään, ai ei tarvi kokata trangialla tai istua auringolla ladattavan lampun valossa kirjeitä kirjoittamassa. On tääkin kans. Kolmannen maailman ongelma?
Näin taas tällä kertaa. Ei mitään uutta auringon alla tässäkään asiassa.

Talvi tuloillaan. Yhtenä yönä nuuskin kylppärin avonaisesta ikkunasta kylmää ja se tuoksui ihan joulu-Suomelta. Hassu fiilis tuli. Mennään jo alle 10 asteen öisin, kylmyys (heh, kyllä se on kylmä alle 10 asteessa!) iskee heti auringon laskettua. Onneksi tänä talvena olen entistä paremmin valmistautunut kylmään, Suomentuliaisina tuli villapaitaa, tuubihuivia, takkia ym. Kolmella dollarilla löysin myös tennarit kaupungilta, paksummilla pohjilla, jos halpakengiksi vaikka kestäisivät edes hetken pidempään.

Maissisato on kerätty tältä vuodelta, piha avartui hurjasti, kun korkeat maissit lähtivät pellolta varjostamasta. Hämmentävää. Pihan perän kompostin (miksi sinne pitää heittää kaikki muovipakkaukset, vanhat polkupyörät ja muut maatumattommat?! Sinne vaan maan alle, josta ne sitten taas alkaa nousta pintaan jossain vaiheessa...) vieressä oleva banaani kasvattaa komeaa terttua.

Olo on vaihdellut todella paljon taas, vaikka mielialapäiväkirjan mukaan uuden lääkkeen aloituksen jälkeen mielialat ovat tasoittuneet. Hmm. Lääke laittaa mielen pumpuliin ja se on nyt ihan hyvä. Sain myös lääkäriltä vinkin käydä juttelemassa Msasa Projectilla, sieltä voisi löytyä apua tähän tilanteeseen. Mennään, kunhan taas lopetan itseni kanssa tappelun uloslähtemisestä ja sen semmoisesta. Sekun on kaupungilla ja tässä on mennyt alkuviikko jo pelkästään kauppareissusta tappelemisessa. Vasta ihan pakollinen apteekkireissu sai lähtemään liikkeelle, vaikka eipä tuo ostari niin kamalan kaukana ole. Henkisesti vain.

Uusin aamupalakombo: banaani, omena, passionhedelmä. On se ainakin parempi kuin pelkkä vaalea leipä.

Kuvat toimistolta ja entiseltä vapaaehtoistyöpaikalta, kiitokset vierailleelle veljelle! Sitä en sitten tiedä mitä tuossa toimistokuvassa on meneillään, toisessa hiukseni ovat antautuneet letitettäväksi.






No comments:

Post a Comment