Thursday 2 June 2016

Vedenpaluun aiheuttama ketjureaktio.

Vedet olivat taas poikki toista vuorokautta. Ärsyttää, kun vuokranantaja vaan käyttää jeesusteippi-tyylisiä ratkaisuja, jotka ei todellakaan kestä edes viikkoa. Ja syyt meidän niskoille, tottakai. Harmittaa tosi paljon monet asiat tässä kämppätilanteessa, kun mun olo on huomattavasti kohentunut tämän tilan, oman kylppärin, keittiön, useamman huoneen ansiosta ja se edelleen tuntuu hyvältä, haluaisin vain unohtaa kaikki negatiiviset puolet. Yhden huoneen voisi tiputtaa pois ja jo se auttaisi. Kaksiota pienempään en enää halua, siitä ei seurannut mitään hyvää mun päälle. Siihen olisi jo varaakin (kunhan taas tuo varikolla oleva auto pääsisi liikkeelle ja tällä kertaa uuden kuskin voimin, en voinut enää jatkaa sopimusta tuon nykyisen kanssa, kun kertaakaan ei pitänyt sovitusta kiinni ja kaikesta sai koko ajan olla muistuttamassa tai huomauttamassa..) ja toiveajattelen, että pääkin jaksaisi paremmin tsempata ja unohtaa ahdistukset, kun ei tarvitsisi olla ihan niitä perusasioita olla stessaamassa. Pääsisi vihdoin ulos maailmalle, täällä on niin paljon mahdollisuuksia mitä haluaisin tehdä!

Haluaisin saada näitä ympäristöasioita jonkin sortin jamaan. Tiedän rahatilanteen täällä, tiedän, että vielä ei taida olla toivoakaan siitä, että rahaa alkaisi tippua sieltä ylhäältä norsunluutornista tänne alas meidän tavallisten pulliaisten tueksi. Tienaaminen ei olisi siinä siis mikään ykköstekijä, vaikka olisihan siitä kiva saada edes vähän hedelmiä ostettua. Ja se toinen asia, ihmisoikeuskysymykset, eritoten naisten asema täällä. Väkivaltaa puolisoltaan ei tarvitse hyväksyä, eikä polygamiaa, elleivät kaikki osapuolet ole tilanteeseen tyytyväisiä. Monesti se vain tuppaa olemaan niin, että vaimolta ei kysytä yhtään mitään uuden vaimon ottamisessa, ja vaikka ei ihan vaimoksi otettaisi, niin pettäminen on täällä ihan älyttömän yleistä! En taida tällä hetkellä tietää kuin yhden tuttavamiehistäni, joka ei harrasta tyttöystäviä.

Ja niin. Ne lapsiavioliitot. Nekin ovat täällä vielä sallittuja. Turha kai mainita ne lukuisat teinitytöt, jotka myös karkaavat poikaystävän luo ja seuraavassa hetkessä ovat lapsen kanssa kotona jumissa täysin vapaassa parisuhteessa, jota ei ole rekisteröity tai virallistettu lobola maksamalla. Näitäkin riittää ihan lähisuvussa (niin, on se vielä mun suku, vaikka kohta toivon sen olevan ex.) Siitä montusta onkin jo hankalampi nousta. Jää täysin riippuvaiseksi miehestä ja miehen perheestä, varsinkin jos oma perhe pesee kätensä tilanteesta.

Tämä on hankala ja valtava asia, mutta onneksi olen saanut (näköjään) jo vähän tilaa pääkopasta näillekin ajatuksille, ei enää täysin vain omaa ahdistusta. Jaksan miettiä mitä näille yllämainituille tilanteille voisi tehdä. Samalla pitäisi vaan jaksaa työstää itseään, että joskus oikeasti pääsee täältä suojaisasta kotiluolasta ulos tekemään asioille jotain! Täällä todella on valtavasti työtä, pienilläkin muutoksilla voi jo vaikuttaa monen elämänlaadun parantamiseen! Vaikka se sitten olisi vain omasta selkänahasta.

Omaan oloon. Tänä aamuna heräsin ensin vuokranantajan taloudenhoitajan koputteluun, mutta olin niin tokkurassa, etten aluksi ymmärtänyt mitä hän shonaksi kertoi, eikä osannut vastata oikein kun kysyin varmennusta englanniksi. Kun sitten tajusin, niin menin takaisin peiton alle ja nukahdin pian uudestaan. Halusin vain unohtua hetkeksi, peiton alla oli lämmintä ja turvallista. Sähkötkin olivat poissa. Lopulta vuokranantaja itse tuli kolkuttelemaan, annoin vuokrarahat, vaihdoin pari sanaa ja päätin pysyä hereillä. Pian alkoi vettäkin tulla ja täyttelin vesiämpäreitä, juomavesipulloja ja pesin pyykit ja tiskasin. Nyt aurinko on laskenut, koleus hiipii sisään ja pian painun takaisin ilmatuoliini lämpimän peiton kanssa.

Koitan muistaa tästälähtien kirjata auringon nousut ja laskut sekä lämpötilat ylös. Tänään siis:

Aurinko nousi klo 6.20
Aurinko laski klo 17.27
Päivän ylin 22 C (Real feel 25 C)
Yön alin 8 C (Real feel 8 C)
Pääosin aurinkoista.

Nyt klo 18.42 16 C, Real feel 15 C

Veljelle taas kuvakiitokset!





2 comments:

  1. Mulla vessa suihku ja vesi eri rakennuksessa, kanisterilla vesi sisään ja eko-vessa, 3 vuotta asunut tässä, ja pois en halua. Mökkeilyä keskellä Hesaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä hyvä. :) Eipähän tuu turhaan lutrattua vettä, kyllä sitä pärjää hyvin pienemmälläkin. Kaikkeen tosiaan tottuu, vedenkantoonkin, ennenhän se oli hyvinkin normaalia. Täällä maaseudulla saattaa tosin olla niitä kymmenienkin kilometrien matkoja. Sille haluaisi jo tehdä jotain, vaikka edes oman kaivon.

      Delete